16 Δεκ 2009

Ας κάμουν κι αυτοί τη δική τους ενημέρωση

Χαίρομαι ιδιαίτερα, όταν ακούγονται τέτοιες ξεκάθαρες φωνές υπέρ της σύντομης ομοσπονδιακής επανένωσης. Μας δίνουν κουράγιο, ότι ίσως πράγματι, υπάρχει ελπίδα για το μέλλον αυτού του τόπου....

Μία επιστολή του Άκη Λόρδου στον Πολίτη:

***

Ας κάμουν κι αυτοί τη δική τους ενημέρωση

Οι γραφικοί ψευδοπατριώτες της ασυναρτησίας που εκατάντησαν την Κύπρο έτσι που την εκατάντησαν με τη μέθοδο της παραπλάνησης και του σκοταδισμού του λαού έχουν τώρα ξεκινήσει, οργανωμένοι όπως πάντα, ο ένας μετά τον άλλο, να πολυβολούν την έναρξη ενημέρωσης του λαού από την Κυβέρνηση για τη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Η ενημέρωση αυτή έπρεπε να είχε ξεκινήσει από το 1977 και το 1979, όταν την είχαν συμφωνήσει ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και ο μ. Σπύρος Κυπριανού αντίστοιχα.

Τι ενόχλησε τους θορυβώδεις και στενοκέφαλους δημαγωγούς της αναπαυτικής και ασφαλούς πολυθρόνας; Τους ενόχλησε το γεγονός που τώρα μόλις έχουν κατανοήσει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας πράγματι επιδιώκει λύση, παρ' όλους τους μέχρι πρόσφατα παλινδρομικούς δισταγμούς του. Η λύση αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από δικοινοτική όπως ήταν το Σύνταγμα της ευλογημένης Ζυρίχης - όπως την εκατάλαβε μετά από 42 ολόκληρα χρόνια ο μ. Τάσσος Παπαδόπουλος - και δεν μπορεί να είναι άλλη εκτός από διζωνική (γεωγραφική) ομοσπονδία εφόσον έχουν μετακινηθεί όλοι οι Τ/Κ στον Βορρά από το 1974 και τίποτε δεν θα τους αναγκάσει να επιστρέψουν στα χωριά τους στο Νότο, μετά από 35 χρόνια.

Εκτός από τα προβλήματα της μετακίνησής τους, νέες δουλειές, νέα σχολεία κλπ., είναι πρώτιστα και ζήτημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης, εφόσον δύο τρελοί από εδώ και δύο από εκεί μπορούν να αιματοκυλίσουν ξανά τον τόπο.

&nbsp... Και η διχοτόμηση που κρυφά ευαγγελίζονται οι εθνικιστές (όμοιοι των εθνικιστών του 1922 που έφεραν τη Μικρασιατική καταστροφή) των "καθαρών εθνικά λύσεων" από εδώ (και από εκεί) που όμως ακόμα δεν τολμούν να το πουν ολοφάνερα;

Αν τολμούν ας κάνουν και αυτοί τη δική τους "διαφώτιση και ενημέρωση" για τα υπέρ της ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ για να γίνει διάλογος και να σταματήσουν να πωλούν στο λαό τις πατριωτικές ανοησίες τους εναντίον της ομοσπονδίας.

Ας πουν ξεκάθαρα τι επιδιώκουν. Η διχοτόμησή τους πάντως θα κρατήσει μόνο για τη δική τους γενιά. Η επόμενη γενιά θα είναι υπήκοοι της Τουρκίας λόγω αλεξανδρεττοποίησης μέσω του ανεξέλεγκτου εποικισμού που θα είναι το αναπόφευκτο προϊόν της διχοτόμησης.


Δημήτριος (Άκης) Λόρδος
Κωδικός άρθρου: 916894

ΠΟΛΙΤΗΣ - 16/12/2009, Σελίδα: 14

www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=916894&-V=columns&-p

1 αναγνώστες σχολίασαν:

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι για το κειμενάκι σας κάτω από τον τίτλο: "αφήστε το σχόλιό σας". Υποθέτω ότι το άρθρο του κυρίου Άκη Λόρδου το οποίο αναρτήσατε βρίσκεται εντός του πλαισίου του δικού σας ορισμού της κοσμιότητος. Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι όζει μισαλλοδοξίας; Εσάς πώς σας φαίνονται οι πιο κάτω φράσεις; "Οι γραφικοί ψευδοπατριώτες της ασυναρτησίας που εκατάντησαν την Κύπρο έτσι που την εκατάντησαν με τη μέθοδο της παραπλάνησης και του σκοταδισμού του λαού", "θορυβώδεις και στενοκέφαλους δημαγωγούς της αναπαυτικής και ασφαλούς πολυθρόνας","Και η διχοτόμηση που κρυφά ευαγγελίζονται οι εθνικιστές (όμοιοι των εθνικιστών του 1922 που έφεραν τη Μικρασιατική καταστροφή)","Αν τολμούν ας κάνουν και αυτοί τη δική τους "διαφώτιση και ενημέρωση" για τα υπέρ της ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ" "για να γίνει διάλογος και να σταματήσουν να πωλούν στο λαό τις πατριωτικές ανοησίες". Αν όντως ζητάτε, και καλά κάνετε, κοσμιότητα, πρέπει πρώτος να τιμάτε την απαίτησή σας. Θα περιμένω την απάντησή σας για να αποφασίσω κι εγώ αν αξίζει να διαλέγεται κανείς μαζί σας και μέσω του ιστολογίου σας. Εξυπακούεται ότι διαφωνώ με το μήνυμα του κυρίου Λόρδου. Επί της ουσίας θα σχολιάσω αφού λάβω την απάντησή σας. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία." Αποστολέας: ΠΑΝΩ Σ'ΑΝΕΜΟΝ