3 Μαρ 2009

Offsite και αντικειμενικότητα

Δεν ξέρω ποιοι βρίσκονται πίσω από τη "εφημερίδα" offsite που φέρνει τα νέα στο inbox μας. Εκείνο που ξέρω είναι όλο και περισσότερο δείχνει τις πολιτικές της επιλογές που φαίνεται να ταυτίζονται και να ενισχύουν το στρατόπεδο των εθνοκάφρων και απορριπτικών. Δεν μπορώ να εξηγήσω πως από καθαρά ενημερωτικό μέσο, τον τελευταίο καιρό σε καθημερινή σχεδόν βάση σχολιάζει, πάντα μονόπλευρα και όλο και πιο φανατισμένα την επικαιρότητα. Δικαίωμα της βέβαια, αλλά ας μην το παίζει ακομμάτιστη και ανεξάρτητη.

Μετά τη εντελώς μονόπλευρη παρουσίαση της διαμάχης στην Αγγλική σχολή για την οποία εύστοχα έγραψε εδώ η Δρακούνα, σήμερα εντελώς απρόκλητα κατηγορεί με τον πιο άγαρμπο τρόπο τον υπουργό παιδείας. Τον μόνο που από καταβολής Κυπριακής Δημοκρατίας προσπάθησε να ταράξει τα βαλτωμένα νερά της παιδείας μας.
Ιδού το σχετικό δημοσίευμα:

OUT
OFCONTROL – Είναι άξιος να πλάσει μέτωπο για να στήσει καβγά
Μόνο με το ΑΚΕΛ δεν έχει ανοίξει (ακόμα) μέτωπο αντιπαράθεσης ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Δημητρίου, ο οποίος μετά τις συγκρούσεις του – που είναι ακόμα σε εξέλιξη – με ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, Αρχιεπίσκοπο, καθηγητές (κι άλλους, που τώρα λησμονούμε), το Σαββατοκύριακο ξεπέρασε εαυτόν στην επίθεση κατά του βουλευτή της ΕΔΕΚ Γιώργου Βαρνάβα. Τον κατηγόρησε, στο ΡΙΚ ότι ψεύδεται και γραπτώς ότι «συνεχίζει να προκαλεί, να παραπληροφορεί και να λαϊκίζει ασύστολα ακολουθώντας το δρόμο της πατριδοκαπηλείας, που έφερε τραγωδίες στον τόπο μας». Κι όλα αυτά γιατί ο Βαρνάβας (γνωστός και σαν ο Κουλίας της ΕΔΕΚ), ζήτησε την παραίτηση του Δημητρίου για την στάση του απέναντι σε καθηγήτρια του κατεχόμενου γυμνασίου Ριζοκαρπάσου.

Θέλετε και άλλο παράδειγμα σε μια μέρα; Ιδού!

GETSERIOUS – Τρομακτικό, τρομάρα μας, ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Κύπρο
Κρατήστε την αναπνοή σας για όλα τα καλά νέα – δια υπουργικών μάλιστα χειλιών – που περιμένουν την κυπριακή οικονομία. Πρώτα είναι το ενδιαφέρον του Κατάρ για επενδύσεις στην Κύπρο, που μας το υπενθύμισε ο υπουργός Εσωτερικών. Ο Νεοκλής Συλικιώτης επιβεβαίωσε επίσης ότι Ρώσοι επενδυτές θα δημιουργήσουν μια διεθνή σχολή τένις και ξενοδοχείο στην Κύπρο, που θα βοηθήσει τον κατασκευαστικό τομέα, και τον ποιοτικό τουρισμό. Και δεν τελειώνει εδώ ο Συλικιώτης: Ο συνάδελφος του υπουργός Εμπορίου, λέει, πήγε στο Ιράν διότι υπάρχει ενδιαφέρον πολλών Ιρανών τον τελευταίο διάστημα για επενδύσεις στην Κύπρο. Εδώ ο Συλικιώτης δίνει την σκυτάλη στον Οικονομικών Χαρίλαο Σταυράκη, ο οποίος χάρηκε ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο όχι μόνο γιατί βρέχει, αλλά και γιατί, λέει, ενώ οι Ρώσοι καταθέτες σηκώνουν τα λεφτά τους από άλλες χώρες, από την Κύπρο δεν κούνησαν ούτε ρούβλι. (Απ` εκείνη τη μαύρη λίστα των, τόσο καλών μαζί μας, Ρώσων όμως δεν βγήκαμε ακόμα). Και θυμηθείτε να προσθέσετε στα καλά που έρχονται για την οικονομία μας κι εκείνο το θεματικό πάρκο που Ρώσοι (και πάλιν) επενδυτές θέλουν να κατασκευάσουν στην Πύλα. Α, ναι, το θεματικό πάρκο θα εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία. Δυστυχώς δεν είναι το μόνο που εμπνέεται από τη μυθολογία…

Δε βρήκαν οι ευφάνταστοι συντάκτες της offsite ούτε μια θετική κουβέντα να πουν για τη κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης εδώ και μήνες. Ούτε μισή κουβέντα στη προσπάθεια του Χριστόφια που ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες προσπαθεί να βγάλει το κυπριακό από το βάλτο. Μόνο ειρωνίες

Είστε offsite κοπέλλια

0 αναγνώστες σχολίασαν: