9 Μαρ 2009

Περτίτζια ρουφκιάνοι

Αυτός είναι ο κ. Περδίκης που δικάζει και καταδικάζει τους πάντες από αέρος. Αντιγράφω την επιστολή του Μακάριου Δρουσιώτη στο χτεσινο Πολίτη. Η εμπλοκή στη διαπλοκή και των κίτρινων ΜΜΕ είναι φως φανάρι.

Σε ένα κληρονομικό χωράφι μιας σκάλας έχτισα ένα μικρό εξοχικό σπίτι 100 τ.μ. στο Σαϊττά. Έχω εξασφαλίσει όλες τις άδειες χωρίς καμιά παρέκκλιση και κατοίκησα εκεί το 2003. Το χωράφι είναι σε οικιστική περιοχή στην όχθη του φράγματος. Η περιοχή είναι κατοικημένη από το 1955, όταν χτίστηκε εκεί η πρώτη οικοδομή.
Το 2007 ο Γ. Περδίκης βρέθηκε στην περιοχή και γνωρίζω ότι κάποιος του έδειξε το σπίτι μου. Υπέθεσε ότι μου δόθηκαν άδειες με μέσο επειδή είναι κοντά στο φράγμα και αμέσως ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά του, με πρόθεση να πιάσει το πόδι μου. Είναι γνωστό πως συχνά του έχω ασκήσει πολιτική κριτική.
Στις 6 Ιουλίου 2007 έγραψε γράμμα στον Νεοκλή Συλικιώτη ζητώντας εξηγήσεις γιατί στην περίμετρο του φράγματος κτίστηκαν οικοδομές "και μάλιστα πολυτελείας", υπονοώντας ότι η άδεια δόθηκε κατά χάριν επειδή οι ιδιοκτήτες είναι επώνυμοι.

Στο γράμμα προς τον Συλικιώτη επισύναψε και φωτογραφίες, αλλά για κακή του τύχη φωτογράφησε λάθος σπίτι, καθώς η οικοδομή πολυτελείας που ανέφερε δεν είναι δική μου, αλλά του γείτονα! Ο Συλικιώτης που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την υπόθεση (την άδεια την πήρα επί Κληρίδη, με απλή διαδικασία όπως ο κάθε πολίτης) του απάντησε πολύ πρόσφατα ότι η οικοδομή που αναφερόταν είχε εξασφαλίσει νόμιμα όλες τις άδειες.
Αν και το σκάνδαλο που "αποκάλυψε" ήταν τόσο γελοίο όσο και ο ισχυρισμός του ότι οι Εγγλέζοι βομβαρδίζουν τα νέφη για να μας κλέψουν τις βροχές, έδωσε την αλληλογραφία και τις φωτογραφίες στο "Ποντίκι", που τα δημοσίευσε σε μισή σελίδα και με προαγγελία στην πρώτη σελίδα: "Ο Συλικιώτης και η περιρρέουσα έπαυλη"!
Στο κείμενο αναφέρεται ότι ο ιδιοκτήτης της... έπαυλης, που δεν είναι δική μου αλλά του γείτονα, "είναι γνωστός για τις απόψεις του την εποχή του δημοψηφίσματος"! Πρόκειται για μια πρόστυχη προπαγάνδα: "έπαυλη, δημοψήφισμα, περιρρέουσα", που παραπέμπει στα... αργύρια της προδοσίας.

Γράφω αυτή την εμπειρία όχι για να απολογηθώ επειδή έχτισα ένα σπιτάκι 100 μέτρων, αλλά για να καταδείξω την κατάντια του οικολογικού κινήματος στην Κύπρο, καθώς και το πόσο φαιδρό, ανόητο, αλλά και αδίσταχτο είναι το... πατριωτικό κίνημα και ποιες είναι οι πραγματικές του αξίες.

Υ.Γ. Γνωρίζω κάποιον καναλάρχη που έχτισε παράνομη οικοδομή δέκα φορές μεγαλύτερη από το σπίτι μου. Ζητώ οικολόγο με εντιμότητα και ήθος να του δώσω στοιχεία για να τον καταγγείλει δημόσια.


Χρειάζεται κανείς περισσότερα; Η διαπλοκή στη Κύπρο έχει βαθειές ρίζες και φτάνει μέχρι εκεί που δεν μπορεί έυκολα κάποιος να το αντιληφθεί.

0 αναγνώστες σχολίασαν: