9 Μαρ 2009

O Αρχιεπίσκοπος και τα νέα Παιδαγωγικά Μέτρα στη Μ.Ε.

Οι καθηγητές Μ.Ε. ήξεραν και εφάρμοζαν μέχρι τώρα τα Παιδαγωγικά Μέτρα που υπάγονται στους "Περί λειτουργίας των δημόσιων σχολείων Μ.Ε. Κανονισμούς".
Στα μέτρα αυτά(15 συνολικά) προβλέπεται μια κλιμάκωση των "ποινών" ανάλογα με τη σοβαρότητα του παραπτώματος.Ξεκινάνε για παράδειγμα από τον παιδαγωγικό διάλογο, την παρατήρηση και φτάνουν μέχρι την αποβολή από το σχολείο.
Από σήμερα(9-3-2009) όμως ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου ανακοίνωσε τα νέα παιδαγωγικά μέτρα στην εκπομπή "Πρωινό Δρομολόγιο" του Γ΄Προγράμματος του ΡΙΚ σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον δημοσιογράφο Σωτήρη Παρούτη.
Τα μέτρα έχουν ως εξής:
1. Nουθετούμε το μαθητή
2. Του τραβάμε το αυτί
3. Του δίνουμε και κανένα χαστούκι, αν δεν εννοεί να συνετιστεί.

Τα νέα αυτά μέτρα αφορούν και την Στοιχειώδη Εκπαίδευση και απηχούν τις "σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις" που η ηγεσία της Εκκλησίας θέλει να εγκαινιάσει.
Το σκεπτικό, όπως το εξέθεσε ο Προκαθήμενος, είναι πως πρέπει να προσέχουμε τα παιδιά μας, "που είναι εκλεχτά", να μην παίρνουν τον κακό δρόμο και να ακολουθούν τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη για να επιβιώσουμε. "Διότι είμεθα λίγοι και δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε τα παιδιά μας, όπως άλλοι πολυπληθείς λαοί".
"Ακούγεται ρατσιστικό αυτό το "εκλεκτά" ", παρατήρησε ο δημοσιογράφος. "Όχι καθόλου", ήταν η απάντηση.

Ως εκ τούτου, από αύριο οι εκπαιδευτικοί αρχίζουν: συμβουλή, τράβηγμα αυτιού και ξύλο!

Κι όσοι έχουν αντίρρηση ή μιλήσουν για καταπάτηση δικαιωμάτων των παιδιών και διεθνείς συμβάσεις κ.λπ. τα παράπονά τους στον Αρχιεπίσκοπο...

0 αναγνώστες σχολίασαν: