1 Ιουν 2010

"O tempora o mores" Τουρκία- Ισραήλ

Τι άλλα κωμικοτραγικά θα δούμε και θα διαβάσουμε στους συγκεχυμένους καιρούς που ζούμε;

Λυπάμαι που το λέω, αλλά μέσα από τα τραγικά γεγονότα της δολοφονίας των ακτιβιστών που κατευθύνονταν προς την Γάζα, είδα και άκουσα να εκτυλίσσονται πράγματα που με έκαμαν να γελάσω θυμωμένα, γιατί η υποτίμηση της νοημοσύνης μας έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο.

Είδα την Τουρκία και τους κρατικούς της αξιωματούχους (ποιά; την Τουρκία) να κατηγορούν το Ισραήλ γιατί άκουσον άκουσον "το Ισραήλ δεν σεβάστηκε τις αξίες πάνω στις οποίες οικοδομήσαμε τα Ηνωμένα Έθνη..." ('Αχμέτ Νταβούτογλου ΥπΕξ) να χύνει κροκοδείλια δάκρυα γιατί το καημένο το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατήθηκαν από τους κακούς Ισραηλίτες και η αθώα Τουρκία ανέλαβε να θυμώσει στους άτακτους Ισραηλινούς. Ε φτάνει πλέον τέτοια κοροϊδία. Ποιος θα το έλεγε στους άτυχους ανθρώπους που πέθαναν υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα, οτι θα τους υπερασπιζόταν η Τουρκία, ένας από τους μεγαλύτερους καταπατητές των δικαιωμάτων αυτών. Και φυσικά, καμία αντίδραση από κανένα.

Η πιο μεγάλη υποτίμηση της νοημοσύνης όλων μας νομίζω είναι οι δηλώσεις των Ισραηλινών αξιωματούχων σχετικά με το συμβάν. Ομολογώ ότι το συμβάν αυτό μου θύμισε ένα άλλο τραγικό γεγονός εγχώριας παραγωγής που κατέληξε σε ένα μεγάλο φιάσκο: την επιχείρηση στην Χλώρακα. Το Ισραήλ, πάνοπλο, με της τελευταίας τεχνολογίας οπλισμό και μέσα, με στρατό που είναι από τους πιο καλά εκπαιδευμένους και ετοιμοπόλεμους, να βγάζει ανακοίνωση και να λέει οτι οι Ειδικές της Δυνάμεις, οι Ισραηλίτες ΟΥΚ μια μονάδα με την καλύτερη εκπαίδευση στον κόσμο, δέχθηκε ισχυρή σωματική βία και επίθεση με λοστούς και τσεκούρια και γι αυτό αναγκάστηκαν να σκοτώσουν καμιά 15αριά για να ηρεμήσουν οι ακτιβιστές. Για να δείτε πόσο προκατειλημμένοι είσαστε όλοι σας με τους Ισραηλινούς, οι άνθρωποι αυτοί περίμεναν ότι οι ακτιβιστές θα τους έβλεπαν να κατεβαίνουν από τα ελικόπτερα στο πλοίο τους και θα τους έριχναν γαρύφαλλα γι αυτό "εξιππαστήκαν" στην καθομιλουμένη και "εφιεν" τους και πάτησαν την σκανδάλη. Τι άλλο θα ακούσουμε πλέον.

Το θέμα είναι πολύ απλό για μένα. Οι στρατιώτες ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν και πιστεύω οι διαταγές τους ήταν ξεκάθαρες. Η επιχείρηση και τα αποτελέσματα της έγιναν για παραδειγματισμό προς άλλες ομάδες ακτιβιστών που τυχόν να επιχειρούσαν στο μέλλον. Το μήνυμα που έστειλαν οι Ισραηλινοί είναι ξεκάθαρο: "Μην πλησιάσετε ξανά στα νερά αυτά γιατί θα σας σκοτώσουμε". Τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφίες.

Α! Ευτυχώς που υπάρχει και η κυβέρνηση Χριστόφια που υπερασπίστηκε τα ζωτικά μας συμφέροντα. Τώρα ηρέμησα.

0 αναγνώστες σχολίασαν: