19 Μαρ 2009

Τους αθώωσαν!

Aίσχος!
Μια δικαστική απόφαση που θα πυρπολούσε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα!
"Αθώους έκρινε το Κακουργιοδικείο τους 10 αστυνομικούς για τον ξυλοδαρμό των φοιτητών στη Λευκωσία.Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αθώωσε και απάλλαξε σήμερα από κάθε κατηγορία τους δέκα αστυνομικούς που κατηγορούνται ότι κακοποίησαν δύο φοιτητές στις 20 Δεκεμβρίου του 2005 στη Λευκωσία. Την απόφαση του Κακουργιοδικείου ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρός του Γιασεμής Γιασεμή".
ΥΠΕΡ-ΒΟΛΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...

gregoris
Ανοιχτή συνάντηση -συζήτηση αύριο Παρασκευή, 20 Μάρτη 2009, ώρα 19.30, στη βιβλιοθήκη "Αγράμματα" (Περικλέους 82, Παλιά Λευκωσία) για τη διοργάνωση πορείας διαμαρτυρίας .

(Πηγή:teachershistorybook.blogspot.com/ )
.....................................................................................

Εκτενής αναφορά και παρουσίαση: http://osr55.wordpress.com/

5 αναγνώστες σχολίασαν:

Ανώνυμος είπε...

Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ
και μυρσίνη συ δοξαστική
μη παρακαλώ σας μη
λησμονάτε τη χώρα μου!

Αετόμορφα έχει τα ψηλά βουνά
στα ηφαίστεια κλήματα σειρά
και τα σπίτια πιο λευκά
στου γλαυκού το γειτόνεμα!

Τα πικρά μου χέρια με τον κεραυνό
τα γυρίζω πίσω απ' τον καιρό
τους παλιούς μου φίλους καλώ
με φοβέρες και μ' αίματα!

(Οδυσσέας Ελύτης, Άξιον Εστί)

koutso είπε...

ΖΗΤΩ Η ΚΟΥΛΟΥΦΟΛΑΝΔΗ ΤΗΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ

Eva Neocleous είπε...

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αθώωσε και απάλλαξε σήμερα από κάθε κατηγορία τους δέκα αστυνομικούς που κατηγορούνται ότι κακοποίησαν δύο φοιτητές στις 20 Δεκεμβρίου του 2005 στη Λευκωσία.
Την απόφαση του Κακουργιοδικείου ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Γιασεμής Γιασεμή. Η ανάγνωση της απόφασης 158 σελίδων από τα τρία μέλη του Κακουργιοδικείου, με επικεφαλής τον κ. Γιασεμή, άρχισε στις 9.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε γύρω στις 14.30.
Το Κακουργιοδικείο δεν έκανε δεκτό ως μαρτυρικό υλικό το βίντεο που κατέθεσε η κατηγορούσα αρχή για την υπόθεση.
Σύμφωνα με την απόφαση, το βίντεο απορρίφθηκε ως μαρτυρικό υλικό γιατί "στέρησε το δικαίωμα στους αστυνομικούς της δίκαιης δίκης", αφού η υπεράσπιση δεν μπόρεσε να ανακρίνει τον παραγωγό της βιντεοταινίας, όπως αποφάνθηκε το Κακουργιοδικείο.

Παρέμβαση Γενικού Εισαγγελέα
Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της απόφασης από τον Πρόεδρο του Κακουργιοδικείου, εισήλθε στην αίθουσα του Δικαστηρίου ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Πέτρος Κληρίδης, ο οποίος ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία προκειμένου να παραπεμφθεί το θέμα του μαρτυρικού υλικού (βίντεο), που δεν έγινε αποδεκτό, στο Ανώτατο Δικαστήριο υπό μορφή νομικού ερωτήματος.
Το αίτημα του κ. Κληρίδη δεν έκανε αποδεκτό ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου με αποτέλεσμα ο κ. Κληρίδης να ζητήσει να μάθει το δικαιολογητικό που δεν έγινε αποδεκτό το βίντεο. Ο κ. Γιασεμή περιορίστηκε να πει ότι απαγγέλει απόφαση, με αποτέλεσμα ο κ. Κληρίδης να αποχωρήσει από την αίθουσα του Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου, η υπεράσπιση στερήθηκε την απόφαση να αντεξετάσει τον παραγωγό του μαρτυρικού υλικού για να αποδεχθεί η αυθεντικότητα του. Επίσης, η μαρτυρία των ειδικών δεν κρίθηκε ως πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ορθή για τον τρόπο που χρησιμοποίησαν σε ό,τι αφορά την πιστοποίηση της αυθεντικότητας του οπτικού υλικού. Οι ειδικοί ανέφεραν ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ότι ήταν η πρώτη φορά που προέβαιναν σε κάτι τέτοιο. Αναφέρεται επίσης, ότι ασκήθηκε έμμεση πίεση στους αξιωματικούς της Αστυνομίας για να αναγνωρίσουν από το οπτικό υλικό τους αστυνομικούς που ήταν στις μονάδες τους. Προστίθεται ακόμα, ότι η αξιοπιστία της αναγνώρισης περιορίζεται στις μαρτυρίες των αξιωματικών χωρίς να αναφέρουν το γιατί και πως τους αναγνωρίζουν.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου παρευρέθηκε μόνο ένας από τους παραπονούμενους, ο Γιάννος Νικολάου.

Αντιμέτωποι με τις εν λόγω κατηγορίες ήταν οι αστυνομικοί Αντρέας Ευσταθίου, Χάρης Χαρίτου, Ανδρέας Παναγή, Γεώργιος Κυλίλης, Κώστας Τούμπας και η γυναίκα αστυνομικός Χριστιάνα Αντωνίου. Οι συγκατηγορούμενοί τους Γιώργος Παύλου, Ιορδάνης Ιορδάνου, Ανδρέας Χρίστου και Τεύκρος Χαραλάμπους αντιμετώπιζαν κατηγορίες για παράλειψη αποτροπής κακουργήματος και παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος.
Πηγή:www.politis-news.com/19-3-2009

Ανώνυμος είπε...

Ξυπνήστε!!!
Η δικαιοσύνη έχει τρωθεί.Δήλωση Π. Κληρίδη

Ανώνυμος είπε...

για να ξεκαθαρίζουμε λίγο τα πράγματα γιατί ακούγονται πολλές αρλούμπες ότι και καλά τα χέρια των δικαστάων ήταν δειμένα και άλλες μαλακίες

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ

το 99.99999999999999999% των υποθέσεων που πάνε δικαστήριο δεν υπάρχει βίντεο που να υποστηρίζει τα γεγονότα

άρα πως βγάζει απόφαση το δικαστήριο για το πως έγιναν τα γεγονότα;

με την αξιοποίηση της μαρτυρίας……

οι “εντιμότατοι” δικαστάες

λένα δημητριάδου,
έλενα εφραίμ και
γιασεμάκης γιασεμή

ΓΝΩΡΙΖΑΝ
ότι το βίντεο ήταν αληθινό έτσι κι αλλοιώς

είδαν με τα μάτια τους και άκουσαν με τα αυτιά τους την βιαιότητα και τον εξευτελισμό που υπέστησαν τα δύο παιδιά

όκ δεν δέκτηκαν το βίντεο για νομικίστικους λόγους που εξηγώ αλλού

Η ΓΑΜΗΜΕΝΗ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟSHISTO ΠΑΕΙ;;;;;;;;;;

τα πράγματα είναι απλά αγαπητοί μου φίλοι



απλά ηθελαν να ΑΘΩΩΣΟΥΝ τους αλήτες

ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ