10 Μαρ 2009

Ειδήσεις και ΜΜΕ

Το κείμενο είναι μεταφορά από το "Περί ανέμων και υδάτων". Ευχαριστούμε τον Μπεστμαν για την ευγενική παραχώρηση.

Μεταφέρω αυτούσιο το κομμάτι του χθεσινού κοινού ανακοινωθέντος των Υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και Τουρκίας, επ' ευκαιρία επίσκεψης της στην Τουρκία, στα πλαίσια περιοδείας της σε διάφορες χώρες: "to support strongly a comprehensive and mutually-acceptable settlement of the Cyprus question under the auspices of the UN and in this context ending the isolation of the Turkish Cypriots" (Πηγή)
Σε μετάφραση του ΚΥΠΕ:«να υποστηρίξουν έντονα μία συνολική και αμοιβαία αποδεκτή διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και στο πλαίσιο αυτό να τερματιστεί η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων» (Πηγή)
Εκαταλάβετε, αγαπητοί μου του MEGA? Μιλά για "άρση της απομόνωσης" στο πλαίσιο ΛΥΣΗΣ, ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ. Και μάλιστα σήμερα σε κοινή προφορική τους δήλωση, η κ. Clinton μίλησε για ΔΙΖΩΝΙΚΗ, ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.
Ακούσετε "απομόνωση" και την δέσατε "ψηλό μαντήλι", όπως λέει και ο λαός μας.

Την αναγνώριση του ψευδοκράτους που την ήυρετε τζιαι είπετε την, κε Μιχάλη Ιγνατίου, μπορείτε να μας εξηγήσετε;

2 αναγνώστες σχολίασαν:

ColourfulMind είπε...

Καλημέρα,

διαβάζοντας το κείμενο έχω μια εισήγηση. Γιατί η ερώτηση που τίθεται στο τέλος δεν αποστέλλεται και στη διεύθυνση ειδήσεων αλλά και στη γενική διεύθυνση του καναλιού, ζητώντας εξηγήσεις; Όποια απάντηση δοθεί μπορεί να δημοσιευθεί εδώ.

Το ίδιο μπορεί να γίνει και με άλλα κανάλια, όπως πχ με κατά καιρούς ρεπορτάζ του ΡΙΚ. Στη, δε, περίπτωση του ΡΙΚ επειδή είναι και κρατικό μέσο οι ερωτήσεις θα μπορούν να τίθενται και δημόσια μέσα από εφημερίδες και βεβαίως blogs.

Δεν νομίζω να είναι δύσκολο να δημιουργηθεί ένα είδος "alert system" για τέτοιες καταφανείς περιπτώσεις σκόπιμης παραπληροφόρησης.

Δεν ξέρω αν θα πετύχουμε τίποτα, αλλά σίγουρα θα ενοχλούμε και θα προβληματίζουμε. Κάτι είναι κι αυτό.

Pak είπε...

Θεωρώ ότι τον ρόλο της ενόχλησης και του προβληματισμού πρέπει να τον διεκδικήσει αυτό τον blog. Αυτοί οι κύριοι πρεπει να εκτείθενται δημόσια όποτε παραπληροφορούν και όποτε χρησιμοποιούν την εξουσία τους ανεύθυνα. Τώρα, το να ζητάμε εξηγήσεις δεν νομίζω να χρειάζεται. Δεν υπάρχει λογος να αναζητούμε ψευδείς δικαιολογίες αφού τους βαθύτερους λόγους όλοι λίγο πολύ τους ξέρουμε. Περιμένουμε δηλαδή από το ΡΙΚ να μας πεί ότι η πολιτική που ακολουθεί είναι φιλοαπορριπτική; Η θα ικανοποιηθούμε αν λάβουμε ώς απάντηση νομικίστικες και τεχνοκρατικές αερολογίες; Εμείς αρκεί να τους εκθέτουμε και άν ενοχλούνται μπορούν να απαντήσουν