30 Ιουν 2010

Κλικ και εγένετο ρουσφέτι

Ωώωωω, υπάρχει ρουσφέτι ακόμα στην Κύπρο τελικά!!!!! Μα τι αποκάλυψη ήταν και αυτή . Μα σοβαρά υπάρχει ρουσφέτι; Α Παναγία μου!!!! Και εμείς που νομίζαμε ότι το ρουσφέτι εξαλείφθηκε δια παντός με την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όλοι προσλαμβάνονταν αξιοκρατικά, γιατί μας το χαλάσατε; Και εμείς που νομίζαμε ότι δεν χρειάζεται να ξέρεις κάποιον από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας για να σε προσλάβουν στο δημόσιο, ότι δεν χρειάζεται να ξέρεις κάποιον από την Πολεοδομία, το Κτηματολόγιο, τον Δήμο σου, τον Φόρο Εισοδήματος, τον Στρατό, τον Έφορο Εταιρειών, το Νοσοκομείο, κάποιον πρόεδρο, υπουργό, βουλευτή, μουχτάρη, κάποιο επαρχιακό γραμματέα κομμάτων, την Επαγρύπνηση, κάποιο δημοτικό σύμβουλο, κάποιον διευθυντή, προσωπάρχη, μητροπολίτη, κάποιο που προσέχει καμιά πόρτα, κάποιο που κουβαλά τους φακέλλους, κάποια γραμματέα (ας είναι και εκείνη την καημένη του Άντρου του Κυπριανού) για να γίνει η δουλειά σου.


Αμάααν, τελικά υπάρχει ρουσφέτι και τελικά πρέπει να ξέρεις κάποιον από αυτούς πιο πάνω!!!! Τελικά κάνει ρουσφέτι και το ΑΚΕΛ κύριοι. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και τα άλλα κόμματα άμεμπτα και άσπιλα που δεν ξέρουν τι θα πει η λέξη αυτή. Ξέρει το ΔΗΚΟ ας πούμε τι είναι ρουσφέτι; Ποτέ των ποτών; H ο Συναγερμός, ή η ΕΔΕΚ;

Λοιπόν Ακελικός δεν είμαι, αλλά φτάνει πλέον τόση υποκρισία και τόση υποτίμηση της νοημοσύνης όλων μας. Το μόνο τελικά που φάνηκε από την υπόθεση αυτή είναι οτι ο Άντρος Κυπριανού πρέπει να αλλάξει γραμματέα επειγόντως πριν κάνει forward και τίποτε άλλο στα κανάλια.

11 Ιουν 2010

Αστυνομική επίθεση στους Κούρδους της λεωφόρου Βύρωνος (200 συλλήψεις)

Αστυνομική επίθεση στους Κούρδους της λεωφόρου Βύρωνος (200 συλλήψεις)
Στις 3π.μ. η ΥΑΜ τζιε η ΜΜΑΔ έκαμαν "επιχείρηση" στο χώρο της διαδήλωσης τζιε συνέλαβαν όλους τους διαδηλωτές (200 άτομα, περίπου, ανάμεσά τους 50 περίπου παιδιά τζιε 23 γυναίκες). Βρίσκονται στα γραφεία της ΜΜΑΔ, όπου ελέγχουν τα χαρτιά τους. Όσους διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν οι αιτήσεις ασύλου τους αφέθηκαν ελεύθεροι & όσοι δεν έχουν χαρτιά/ απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους οδηγήθηκαν υπό κράτηση με σκοπό την απέλαση. Κάποια άτομα που εκκρεμούν καιρό οι αιτήσεις τους εξετάστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες σήμερα το πρωί & απορρίφτηκαν...

1 Ιουν 2010

"O tempora o mores" Τουρκία- Ισραήλ

Τι άλλα κωμικοτραγικά θα δούμε και θα διαβάσουμε στους συγκεχυμένους καιρούς που ζούμε;

Λυπάμαι που το λέω, αλλά μέσα από τα τραγικά γεγονότα της δολοφονίας των ακτιβιστών που κατευθύνονταν προς την Γάζα, είδα και άκουσα να εκτυλίσσονται πράγματα που με έκαμαν να γελάσω θυμωμένα, γιατί η υποτίμηση της νοημοσύνης μας έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο.

Είδα την Τουρκία και τους κρατικούς της αξιωματούχους (ποιά; την Τουρκία) να κατηγορούν το Ισραήλ γιατί άκουσον άκουσον "το Ισραήλ δεν σεβάστηκε τις αξίες πάνω στις οποίες οικοδομήσαμε τα Ηνωμένα Έθνη..." ('Αχμέτ Νταβούτογλου ΥπΕξ) να χύνει κροκοδείλια δάκρυα γιατί το καημένο το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατήθηκαν από τους κακούς Ισραηλίτες και η αθώα Τουρκία ανέλαβε να θυμώσει στους άτακτους Ισραηλινούς. Ε φτάνει πλέον τέτοια κοροϊδία. Ποιος θα το έλεγε στους άτυχους ανθρώπους που πέθαναν υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα, οτι θα τους υπερασπιζόταν η Τουρκία, ένας από τους μεγαλύτερους καταπατητές των δικαιωμάτων αυτών. Και φυσικά, καμία αντίδραση από κανένα.

Η πιο μεγάλη υποτίμηση της νοημοσύνης όλων μας νομίζω είναι οι δηλώσεις των Ισραηλινών αξιωματούχων σχετικά με το συμβάν. Ομολογώ ότι το συμβάν αυτό μου θύμισε ένα άλλο τραγικό γεγονός εγχώριας παραγωγής που κατέληξε σε ένα μεγάλο φιάσκο: την επιχείρηση στην Χλώρακα. Το Ισραήλ, πάνοπλο, με της τελευταίας τεχνολογίας οπλισμό και μέσα, με στρατό που είναι από τους πιο καλά εκπαιδευμένους και ετοιμοπόλεμους, να βγάζει ανακοίνωση και να λέει οτι οι Ειδικές της Δυνάμεις, οι Ισραηλίτες ΟΥΚ μια μονάδα με την καλύτερη εκπαίδευση στον κόσμο, δέχθηκε ισχυρή σωματική βία και επίθεση με λοστούς και τσεκούρια και γι αυτό αναγκάστηκαν να σκοτώσουν καμιά 15αριά για να ηρεμήσουν οι ακτιβιστές. Για να δείτε πόσο προκατειλημμένοι είσαστε όλοι σας με τους Ισραηλινούς, οι άνθρωποι αυτοί περίμεναν ότι οι ακτιβιστές θα τους έβλεπαν να κατεβαίνουν από τα ελικόπτερα στο πλοίο τους και θα τους έριχναν γαρύφαλλα γι αυτό "εξιππαστήκαν" στην καθομιλουμένη και "εφιεν" τους και πάτησαν την σκανδάλη. Τι άλλο θα ακούσουμε πλέον.

Το θέμα είναι πολύ απλό για μένα. Οι στρατιώτες ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν και πιστεύω οι διαταγές τους ήταν ξεκάθαρες. Η επιχείρηση και τα αποτελέσματα της έγιναν για παραδειγματισμό προς άλλες ομάδες ακτιβιστών που τυχόν να επιχειρούσαν στο μέλλον. Το μήνυμα που έστειλαν οι Ισραηλινοί είναι ξεκάθαρο: "Μην πλησιάσετε ξανά στα νερά αυτά γιατί θα σας σκοτώσουμε". Τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφίες.

Α! Ευτυχώς που υπάρχει και η κυβέρνηση Χριστόφια που υπερασπίστηκε τα ζωτικά μας συμφέροντα. Τώρα ηρέμησα.