24 Απρ 2009

Ο εχθρός του πολίτη

Μια απαραίτητη επεξήγηση σε όσους είναι καχύποπτοι........

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους είναι ότι η κίνηση πολιτών που δημιουργήθηκε με αφορμή την αυθαίρετη και αντινομική απόφαση του κακουργιοδικείου είναι ότι τα αίτια γέννησης της είναι πολλά, βαθιά και αφορούν την διαχρονική αρρώστια των θεσμών του κράτους.


Η κίνηση πολιτών βρήκε τόση έντονη συμπαράσταση από ανθρώπους όλων των φασμάτων του κοινωνικού συνόλου, ανθρώπους όλων των επαγγελματικών ιδιοτήτων ηλικιών και ιδεολογικών πεποιθήσεων.

Αυτό που ένωσε όλους αυτούς τους ανθρώπους τους πέραν των 1500 που διαδήλωσαν και τους τόσους άλλους που συμπαραστάθηκαν με άλλους τρόπους σε άλλες ευκαιρίες είναι η κοινή συνειδητοποίηση ότι και το τελευταίο «οχυρό» που νόμιζαν οι πολίτες ότι είχαν σαν τελευταία γραμμή άμυνας απέναντι στην απέραντη διαφθορά όλων των κρατικών θεσμών έπεσε!

Και μάλιστα έπεσε με τόσο εντυπωσιακό τρόπο μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων!
Πάρα πολύς κόσμος αδυνατεί να πιστέψει ότι οι θεσμοί είναι τόσο αλλοτριωμένοι, είτε λόγω της τεράστιας διαφθοράς είτε απλά λόγω της ανεπάρκειας τους.
Πάρα πολύς κόσμος αδυνατεί να συλλάβει το απλό γεγονός της κατάχρησης εξουσίας γιατί ακριβώς ο απλός άνθρωπος δεν έχει εξουσία στα χέρια του

Η κατάχρηση εξουσίας γίνεται μόνο από ανθρώπους με εξουσία, ειδικά από ανθρώπους ανεπαρκείς που πήραν αυτή την εξουσία μια καλή πρωία έτσι απλά χωρίς πολλά πολλά!


Όλοι γνωρίζουμε ποιοι και πως κάποιοι άνθρωποι απλά τους δίνουν μια στολή και τους ονομάζουν από την μια μέρα στην άλλη «προστάτες του νόμου»


Εδώ οι ίδιοι οι λεγόμενοι «θεματοφύλακες της νομιμότητας» παίρνουν αυτή την απίστευτη εξουσία στα χέρια τους μια καλή πρωία έτσι απλά χωρίς πολλά πολλά!


Μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2009 ένας εκ των «αθώων» είχε ως δικηγόρο του τον ίδιο άνθρωπο που λίγες μέρες μετά από τις 2 Απριλίου 2009 έτσι απλά χωρίς πολλά πολλά από δικηγόρος ενδύθηκε τον μανδύα του δικαστή και δικάζει όλους μας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας!


Τις πλείστες φορές στο κράτος αυτό που είναι το βασίλειο της αναξιοκρατίας και όπου τίποτα δεν λειτουργεί σωστά,
( γιαυτό και πέφτουν αεροπλάνα, πέφτει η οροφή του δημοτικού θεάτρου και εντελώς τυχαία αποφύγαμε την τραγωδία, πεθαίνουν βρέφη νεογέννητα στις κλινικές του κέρδους, κλπ κλπ κλπ)


Ο θύτης είναι ταυτόχρονα και θύμα!


Ο ανεπαρκής αστυνομικός είναι ταυτόχρονα θύτης και θύμα, όπως και ο ανεπαρκής δικαστής, υπουργός βολευτής κλπ κλπ


Το να μην μπορείς να ελέγξεις την εξουσία που σου δίδεται είναι μεγάλη κατάρα η οποία κατατρέχει τον ανασφαλή ανεπαρκή άνθρωπο που την κατέχει!


Η κατάχρηση εξουσίας είναι δεδομένη από ανθρώπους χωρίς τις κατάλληλες υποδομές αντίληψης της κοινωνικής πραγματικότητας,


Από ανθρώπους που δεν έχουν τις κατάλληλες εσωτερικές αντιστάσεις να ξεπεράσουν τον χειρότερο εχθρό του ανθρώπου που είναι ο εαυτός του


Το κράτος ως έννοια καθαυτή δεν είναι διεφθαρμένο εκ φύσεως, το διαφθείρουν οι ανεπαρκείς ανασφαλείς διεφθαρμένοι εκπρόσωποι του οι οποίοι βρίσκονται σε μεγάλους αριθμούς και στις τρεις του βαθμίδες


Η κίνηση πολιτών δεν έχει δεδομένους εχθρούς, δεν είναι αντιμέτωπη με κανένα «αστυνομικό» «δικαστή» «υπουργό» «βολευτή» κλπ κλπ


Η κίνηση πολιτών δεν έχει σαν αυτοσκοπό της την δημιουργία εχθρών


Η κίνηση πολιτών είναι αντιμέτωπη με τον εχθρό όλων των πολιτών!


Εχθρός όλων των πολιτών είναι ο διεφθαρμένος αλλοτριωμένος εκπρόσωπος του θεσμού, ο διεφθαρμένος βρώμικος αλλοτριωμένος ανεπαρκής αστυνομικός δικαστής, βουλευτής, υπουργός κλπ κλπ

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2009 στην πορεία που θα γίνει στην Λευκωσία η οποία θα εκκινήσει η ώρα 11 το πρωί από την Πλατεία Ελευθερίας αυτό το μήνυμα έχει να δώσει σε όλους τους πολίτες!


Ότι αν οι κρατούντες σε όλες τις βαθμίδες, σε όλες τις εξουσίες οι οποίοι έχουν μάθει να ζουν εκτός της κοινωνίας των απλών ανθρώπων


Οι οποίοι έχουν βολευτεί να ζουν κάπου πάνω στα σύννεφα της εξουσίας τους και αιθεροβατούν ζαλισμένοι από κει πάνω ανίκανοι να αντιληφθούν τις ανάγκες των απλών ανθρώπων


Και ως εκ τούτου εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να ελέγξουν αυτούς που καταχρώνται την εξουσία τους είτε γιατί είναι ανεπαρκείς κομπλεξικοί διεφθαρμένοι τότε θα το πράξουν οι απλοί πολίτες άνθρωποι!

Τίποτα απολύτως δεν δόθηκε από τους «πάνω» κρατούντες προς τον απλό άνθρωπο


Όλα κερδίζονται μόνο από τα κάτω και εξαναγκάζουν τους «πάνω» να δώσουν αυτά που υποχρεούνται!


Τίποτα δεν χαρίζεται………….. όλα κερδίζονται μόνο όταν τα διεκδικούμε και τα θέλουμε αληθινά!

0 αναγνώστες σχολίασαν: