22 Μαρ 2009

Midnight Express... a la MEGA

Το Σάββατο το βράδυ, το MEGA προέβαλε την πολύ καλή δραματική ταινία "Midnight Express" (ελληνιστί "Εξπρες του Μεσονυκτίου"). Η ταινία, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, περιγράφει τη σύλληψη ενός Αμερικάνού φοιτητή από την τουρκική αστυνομία για κατοχή ναρκωτικών κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και την κράτηση και τις άθλιες συνθήκες που είχε να αντιμετωπίσει στις τουρκικές φυλακές. Η ταινία είχε μία σκηνή με γυναικείο γυμνό, γυναικείο στήθος συγκεκριμένα. ΜΙΑ. Και την έκοψαν.
Άφησαν όλη τη βια της ταινίας, με αποκορύφωμα τη σκηνή που ο πρωταγωνιστής ξεριζώνει το λαρύγγι ενός άλλου συγκρατούμενου, ΟΛΕΣ τις υπόνοιες για ομοφυλοφιλικό σεξ και βιασμούς, αντρικό γυμνο και, φυσικά το παραλήρημα του ήρωα ενώπιον τουρκικου δικαστηρίου: "For a nation of pigs, it sures is funny you don't eat'em! Jesus Christ forgave the bastards, but I can't! I hate! I hate you! I hate your nation! And I hate your people! And I fuck your sons and daughters because they're pigs! You're a pig! You're all pigs".

Το έχει ξανακάνει το MEGA. Είχαν πετσοκόψει και το "Blue Lagoon" και όλες τις σκηνές με γυναικείο γυμνό στη σειρά "The Tudors". Δεν τους ενοχλεί, απ' οτι φαίνεται, καθόλου η βία ή το βρισίδι στα αγγλικά. Αλλά σπεύδουν να κόψουν τα "γαμώτο" που ακούγονται στις ελληνικές σειρές που μεταδίδει το κανάλι, καθώς και οτιδήποτε σε γυναικείο γυμνό, μπας και σκανδαλιστει το ποίμνιο. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο...

Και μια συμβουλή: αν δεν θέλετε να μεταδώσετε ολόκληρή την ταινία, ΜΗΝ ΤΗ ΜΕΤΑΔΩΣΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!

2 αναγνώστες σχολίασαν:

Ανώνυμος είπε...

www.arelis.gr
περιεχει ερωτονομικον
που υπεστη λογοκρισια
λογω των τολμηρων ομοσεξουαλικων και ετεροφυλοφιλικων του σκηνων

ακαταλληλο για ηλικιες κατω των 18 ετων

Terra Incognita είπε...

Έζησα να το ακούσω και τούτο!!!
Που ζουμε ΡΕΕΕ???

Το Πάσχα θέλω να προβάλουν το The Last Temptation of Christ που εν βασισμένο στον βιβλίο του Καζαντζάκη Ο Τελευταίος Πειρασμός.

Αλήθεια, έπαιξε ποτέ Κύπρο..;